Jarní rekonstrukce koupelny - 6. díl

V našem posledním článku na téma koupelny se zaměříme na základní barvy. Když přemýšlíme o tom, jakou barvu doplňků zvolit tak se můžeme se zaměřit na tři hlavní barvy: černou, bílou a leštěný nerez.

 

Černá barva je často považována za velmi elegantní a moderní volbu posledních let. V koupelně může černá barva přidat hloubku a kontrast ke světlejším stěnám, dlaždicím či betonové stěrce. Kromě toho černá barva může také skvěle vyniknout v kombinaci s dalšími doplňky, jako jsou například kohoutky nebo sprchové hlavice. Pokud se rozhodnete pro černou, doporučujeme zvolit matnou verzi, aby se minimalizovala možnost viditelných otisků prstů, šmouh a péče byla nenáročná.

 

Bílá barva je klasická volba, která vytváří světlé, čisté a vzdušné prostředí v koupelně. Bílá barva je také velmi snadno kombinovatelná s dalšími barvami a doplňky, takže si můžete být jisti, že Vaše bílé doplňky budou vypadat dobře bez ohledu na to, jaké další barvy jste si zvolili pro koupelnu. Kromě toho, bílá barva může pomoci vizuálně zvětšit menší koupelny a prostor se tak opticky rozšíří.

 

Leštěný nerez je populární volbou v moderních i tradičních koupelnách. Leštěný nerez může přidat jemný lesk a být krásným doplňkem ke sprchovým dveřím, kohoutkům a umyvadlům. Je také poměrně snadné jej udržovat a odolává škrábancům nebo otiskům prstů. Nicméně, leštěný nerez může být náchylnější k vodním skvrnám a zanechávat vodní stopy, takže je důležité dbát na jeho pravidelnou údržbu, aby byl stále oslnivým doplňkem.

 

Když přemýšlíte o tom, jakou barvu doplňků zvolit do koupelny, je důležité zvážit, jak se bude Vaše volba hodit k barvám a celkovému stylu koupelny. Zvažte také praktické faktory, jako je snadná údržba, odolnost vůči poškození a funkčnost. Bez ohledu na to, jakou barvu si vyberete, pamatujte si, že můžete vždy přidat nějaké kontrastní prvky, jako jsou například světelné prvky v podobě LED osvětlení nebo další detaily, aby Vaše koupelna vypadala ještě zajímavěji. 

 

Kromě výběru barvy doplňků, je také důležité zohlednit celkový koncept. Pokud máte moderní koupelnu s hladkými liniemi a minimalistickým designem, můžete zvolit doplňky ve stříbrné nebo matné černé barvě, aby doplnily moderní vzhled koupelny. Na druhé straně, pokud máte koupelnu v klasickém nebo rustikálním stylu, doporučujeme zvolit doplňky v bílé barvě nebo v odstínech přírodních materiálů, jako je dřevo nebo kamenné dlaždice. 

Pamatujte také na to, že výběr správné barvy doplňků do koupelny nemusí být jednorázová záležitost. V průběhu času můžete měnit doplňky a přidávat další prvky, aby Vaše koupelna vypadala stále svěží a moderní. Když se rozhodujete o výběru barvy doplňků do koupelny, je důležité vzít v úvahu jak estetické, tak praktické stránky. Sledovat aktuální trendy a módu je nepochybně skvělé, ale vždy by měla být Vaše priorita vytvoření takového prostoru, který bude vyhovovat Vašim potřebám a vkusu. Použijte svůj kreativní instinkt a zvolte ty barvy a doplňky, které nejlépe vystihují Vaši osobnost a vytvoří prostor, kde se budete cítit pohodlně a spokojeně. 

 

Vzhůru na rekonstrukci