Paleta odstínů ve skandinávském designu

Skandinávský design je známý svou jednoduchostí a minimalismem, a to se projevuje také v barvách, které se v tomto stylu používají. Nejtypičtějšími barvami ve skandinávském designu jsou bílá, šedá, tóny béžové a v posledních letech je populární černá barva, které se doplňují pastelovými barvami jako je modrá, zelená nebo růžová.

 

 

Bílá barva je klíčovým prvkem skandinávského designu, která se používá jako základní barva pro celou místnost. Bílá barva je velmi světlá a vzdušná, a proto se hodí pro vytvoření pocitu prostornosti a čistoty. Pokud chceme přidat na dramatičnosti, zvýraznit některé detaily a celkově podtrhnout dojem celého interiéru, pak to skvěle obstará černá barva. Šedá a hnědá jsou dalšími barvami, které se v tomto stylu často používají. Tyto barvy dodávají místnosti teplý a útulný dojem.

 

 

 

Pastelové barvy jsou dalšími oblíbenými barvami ve skandinávském designu. Tyto barvy se používají jako doplňky a jsou využívány k přidání nějakého kontrastu do prostoru. Modrá barva může například přidat pocit klidu a harmonie, zelená barva může přinést pocit svěžesti a růžová barva může dodat do místnosti nějakou ženskou energii.

 

 

 

Co se týče doplňků, skandinávský design zdůrazňuje minimalismus a funkčnost. Doplňky by měly být jednoduché, ale elegantní. Často se používají přírodní materiály, jako jsou dřevo a kov, které dodávají místnosti příjemnou a teplou atmosféru. Textilie jsou také velmi důležité v tomto stylu. Pokud se chcete držet minimalistického stylu, zvolte jednoduché, ale kvalitní kusy. Měkké koberce, světlé záclony a polštáře z různých textilií jsou všechno kousky, které mohou vytvořit pohodlnou atmosféru.

 

Prohlédnout si nabídku 

 

Na závěr malý tip od Domio. Květiny a rostliny jsou také velmi důležitou součástí každého interiéru. Pokud hledáte způsob, jak do místnosti přidat nějakou barvu, zvolte rostliny. Nejenže dodají do místnosti živou atmosféru, ale také pomohou čistit vzduch