Skandinávský design

Skandinávský design je styl, který se stal velmi populárním po celém světě. Jeho jednoduchost, minimalismus a funkčnost jsou klíčovými prvky, které se v tomto stylu odrážejí. Skandinávský design vychází z potřeby vytvořit praktické a esteticky příjemné věci, které vydrží dlouho a zároveň nezatěžují přírodu.

 

 

Charakteristickými prvky skandinávského designu jsou přírodní materiály, pastelové barvy, jednoduché tvary a minimalistické detaily. V nábytku se často používají dřeviny jako je bříza, smrk nebo dub, které působí příjemně a teplým dojmem. Osvětlení hraje v tomto stylu také velmi důležitou roli, a proto se často používají jednoduchá a elegantní svítidla, která dodávají místnosti příjemnou atmosféru.

 

 

 

Skandinávský design se často zaměřuje na funkčnost, a proto jsou všechny kusy nábytku, doplňky a předměty velmi praktické. V obývacím pokoji se často nacházejí pohodlné sedačky, křesla a koberce. V kuchyni je často používáno praktické a jednoduché nádobí a sklo. V ložnicích jsou používány jednoduché postele a skříně, které se snadno kombinují s dalšími doplňky.

 

 

 

Skandinávský design má také své kořeny v přírodě. To se projevuje v použití přírodních materiálů a v nádechu svěžesti, který se objevuje v celé místnosti.

 

Objevit svět Eva solo 

 

Můžeme rozhodně říct, že skandinávský design je krásný a praktický způsob, jak vytvořit elegantní a útulnou atmosféru v místnosti. Jeho jednoduchost a funkčnost jsou klíčovými prvky, které jej odlišují od ostatních stylů. Pokud hledáte způsob, jak vylepšit vzhled Vašeho interiéru, skandinávský design je skvělou volbou a Domio Vám přináší spoustu možností, jak tuto atmosféru přenést právě do Vašeho interiéru.